tirsdag 9. oktober 2012

Hva særpreger de unges måte å kommunisere på?

Ungdommer er vokst opp i en tid hvor Internett og teknologiske medier har hatt mye å si. Dette har påvirket vår oppvekst og gjort at vi har dannet oss nye vaner i hverdagen. I gjennom nådagens medievaner har verden forandret seg. Vi går ikke lenger til fots for å gi en beskjed til venninnen. Man tar frem mobilen og sender en melding eller logger inn på http://www.facebook.com/ for å gi beskjeden igjennom "chatten". Om mottakeren av meldingen fortsatt ikke svarer, finner man kontaktlisten og ringer vedkommende.



Etter hvert som engelsk-språket har kommet mer inn i skolen, blir ungdom påvirket av språket. Bare fler og fler engelsk-språklig ord tilpasser seg norske setninger, særlig blant ungdommen. Ved å bruke datamaskin eller TV som er to teknologiske medier, har man mulighet til å se på tusenvis av ulike serier og programmer. De fleste av disse såpeseriene og programmene er nemlig produsert i enten USA eller England, noe som gjør at uttalen er engelsk. Dette gjør at vi som mottakere blir påvirket av ord og uttrykk og derfor bruker det i vår egen hverdag.
Det er her også forkortinger har kommet inn. Det er særlig populært å forkorte ord blant ungdommer, men hvorfor? Den mest sannsynlige årsaken er at ungdom ikke har så god tid. De fleste er veldig utålmodige og derfor sparer man seg noen sekunder ved å bruke forkortelser på for eksempel en melding. 

1 kommentar:

  1. Bra. Her reflekterer du meget godt og får fram årsaker og virkninger.

    SvarSlett