torsdag 13. desember 2012

En dag i NRK

9. november tok mediaklassen på Kongsberg Videregående skole toget til Oslo for å besøke NRK-huset.  Her skulle vi oppleve hvordan det virkelig er å jobbe med media i hverdagen og vi skulle få se systemet som NRK bruker. I tillegg til dette skulle vi ta turen innom NRK sitt opplevelsessenter.

Opplevelsessenteret hadde mye å by på. Det var plassert ulike "bokser" rundt omkring, hvor man kunne prøve seg som værdame, sportsmann osv. Personlig synes jeg opplevelsessenteret egner seg best for barn hvor man kan se ulike figurer og trykke på dataskjermer hvor barne-TV kommer opp. Men selvfølgelig var det en opplevelse, selv om jeg hadde vært der før.

Først av alt fikk vi en omvisning med en profesjonell guide som tok oss med til NRK-bygget. Her var det hundrevis av forskjellige rom som alle var svært viktige. Noe jeg syntes var veldig stas, var å besøke kostymelageret, hvor en stor sal var fylt med klær, sko, hatter også videre. Ved å gå igjennom hele salen fikk jeg se mange kjente kostymer som er blitt brukt på NRK, noe som gjorde det hele mer realistisk.
Utenfor NRK-bygget
Litt senere ut på dagen fikk vi et lite møte med Pål Gordon Nilsen og Arne Scheie, noe som var utrolig spennende. Begge har masse erfaring med TV-bransjen noe som gjør at vi som elever har en unik mulighet til å komme med spørsmål. Pål presenterte først hans vei fra Kongsberg Videregående skole til å jobbe i NRK som en av de mest kjente. Han kom med flere råd som var nyttige å ta med seg videre. Etter hvert kom Arne Scheie inn rommet og snakket om hans periode i NRK. Med masse erfaring og mye på hjertet, snakket han om mye av høydepunktene hans i NRK som har har vært så heldig å få oppleve, takket være en jobb-karriere innenfor media.

Da det nærmet seg ettermiddagen stod LINDMO for tur. Dette er et populært program i Norge som går på lørdager, men som blir spilt inn på fredager. Derfor var vi så heldige som fikk lov til å være publikum på dette showet å se hvordan innspillingen foregikk. Det som overrasket meg var klippingen av scener som hele tiden ble gjort. Det var rundt 7 kameraer som hele tiden bevegde på seg og en rekke scene-mennesker som gjorde alt de kunne for å gjøre showet bra. Personlig synes jeg dette var en unik måte å se hvordan en innspilling foregår og jeg lærte mye av å være gjest hos Lindmo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar